Необикновено дърво се появи в Търговище. Засадиха го млади хора и го нарекоха своето дърво на желанията.

Инициативата е на учениците от осми клас на Второ Средно училище „Професор Никола Маринов“, които започнаха новата учебна година с нетрадиционно събитие. Организирани от Славка Георгиева – старши учител по български език и литература, те се събраха в училищния двор, за да засадят своето дърво на желанията. Идеята се ражда още в края на миналата учебна година. Тогава учителката ги запознава с произведенията, които ще изучават в осми клас, но нейните препоръки за ваканцията не се изчерпват с традиционния списък на задължителните книги.
Тя им пожелава през лятото да мечтаят, да посрещнат изгрева поне веднъж, да бъдат позитивни, да четат когато и каквото искат.

Пораснали и усмихнати, осмокласниците оживено разказваха за прочетеното, споделяха очаквания за това, което им предстои. Всеки си пожела нещо – успех, здраве, приятелства, любов. ,,Пази ме! Аз ще разказвам за тебе!“ е тяхното послание и обещанието, че ще се грижат за своето дърво на желанията.


„Инициативата ще допринесе за изграждането на атмосфера в класовете, предразполагаща към споделяне и опознаване, към естествени отношения на приятелство – както между учениците, така и между тях и учителите им. Тя се подкрепя от родителите, които ще се включат и в други дейности на осмокласниците.“, споделиха от гимназията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име