Продължава европейското турне на спектакъла „Отворена брачна двойка“, който вече пети сезон събира овациите на зрителите на наши и европейски сцени.  След успешното представяне на комедията по Дарио Фо в Лондон през месец юни, сега постановката ще гостува в Германия и Белгия, съобщиха от ДКТ „Васил Друмев“.

Ето кои са датите на гастролите: на 30 септември в Мюнстер, Германия; на 1 откомври в Брюксел, Белгия; на 2 октомври във Вюрцбург, Германия и на 3 октомври в Регенсбург, Германия.   Екипът на спектакъла очаква много зрители в тези градове и се надява да опвтори успеха си от Лондон.

Постановката е дело на Андрей Калудов, сценографиятае на Диляна Асенова, а песента е написана и изпълнена от ДОНИ.  В ролята на Антония е актрисата Мая Бежанска, известна от сериала „Домашен арест”, станала любимка с изпълненията си от малкия екран.  Нейни партньори са младите актьори Пьотр Кшемински и Живко Гущеров.

Дарио Фо, този магьосник на италианската комедия и неговата съпруга Франка Раме са създали нов шедьовър на семейните страсти и неразбории в спектакъла „Отворена брачна двойка“.  Самочувствието на мъжа винаги се е ласкаело от това да притежава много жени.  Не като семейство, не като брак и дом, а като завоевание.  Но парадоксът на пиесата е, че инженер Манфреди счита това за най-висша проява на уважение и обич към собствената си съпруга. Неговата философия за отворената брачна двойка трябва да се изпробва на практика.  А на прекрасната и предана съпруга Антония е отредена ролята на опитно зайче, на обучавана ученичка в „модерните” съвременни връзки мъж-жена.  Животът, обаче, е винаги готов да поднесе своите изненади.  И те понякога са смешни до припадък, друг път тъжни до сълзи.  И накрая, както винаги се случва това, което най-малко очакваме.

Спектакълът остава в репертоара на шуменския драматичен театър „Васил Друмев“.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име