На извънредно заседание в края на седмицата общинският съвет в Нови пазар преразгледа докладните, свързани с допълнително финансиране на обекти при актуализацията на капиталовите разходи за 2017 година.  Ето как бяха разпределени обществените средства:

-Жителите на квартал „Добруджански” /Люксембурската градинка/ ще имат нов клуб на пенсионера на стойност  70 000 лв.

-В центъра на града, в пространството между бившия синдикален дом и бившия универмаг, ще се изгради търговски базар с мобилни конструкции за коледни, великденски и други празници.  Той е на стойност 55 000 лв.

-На стойност 350 000 лв. е ремонтът на улица „Цар Петър” в отсечката между площад „Раковски” и градинката на ромската махала.

-Сериозно финансиране получава улица „Странджа” – 210 000 лв. за рехабилитация и 90 000 лв. за ремонт на съществуващите водопроводи.

Градинката, където ще се изгради базарът от мобилен тип.

Черешката на тортата – фонтаните!

Черешката на тортата в изразходването на обществени средства са новите фонтани.  Миналата седмица под заглавие “Фонтаните на властта вледениха новопазарци“ https://radian.bg/2017/12/06/skandali-fontanite-na-vlastta-vledeniha-novopazartsi/ ви разказахме за обществените настроения в града и за разположението на „силите“ в местния парламент.  Какво се оказа след сесията?  Нови фонтани все пак ще се строят, въпреки общественото недоволство от харченето на пари за такива безсмислени обекти – защото фонтани и сега си има пред кметството, и за тях всички власти хвърляха доста средства.   И въпреки че първоначално повечето съветници бяха против новите фонтани, сега всички политически сили гласуваха „за“!  За фонтаните ще бъде отделена крупната за новопазарския бюджет сума от 220 000 лв.!   75 000 лв. ще се осигурят по програма от Местната инициативна група „Нови пазар-Каспичан” /еврофинансиране/, а останалите 145 000 лв. ще са от преходния остатък и други финансови източници на община Нови пазар.

Докладната е подкрепена от всичките 18 съветници, присъствали на заседанието, от всички политически сили.  На сесията не са били само д-р Красимира Бунова, Сирма Комитова и Димитър Милчев.  Така че новопазарци могат да търсят отговорност от своите избраници за взетите решения.

На 8 ноември 2015 година Ангел Куцаров, Ивайло Камаджиев и Румен Панайотов засяха два кедъра – вечно зеленото дърво, като символ на мандата на ГЕРБ в Нови пазар.

Идейният проект за фонтаните ще бъде представен през февруари 2018 година.  Надяваме се администрацията се организира и осигури мултимедия на всички, които искат да видят реконструкцията на площада в сесийната зала.  По предварителна информация ще се сменят не само водните съоръжения, но и плочките пред кметството, озеленяването и т. н.  Дано арх. Красимир Генов не заличи двата кедъра, които бяха тържествено засети на 8 ноември 2015 г. след полагането на клетва от новите народни избраници в общината.  Тогава Румен Панайотов предаде кметската власт на Ивайло Камаджиев, а Ангел Куцаров се присъедини като председател на местния парламент.

Валентина МИНЧЕВА

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име