Д-р Валентин Семков е лекар на годината в класацията на пациентите на МБАЛ - Шумен

Д-р Валентин Семков, началник на Втора хирургия в шуменската многопрофилна болница, е лекар на годината, избран в традиционната анкета на пациентите, която се провежда за 11-ти път. Сестра на годината е Виктория Христова, също от Втора хирургия.

д-р Атанасов поздравява колегите си

Резултатите от анкетата бяха обявени днес на тържествена церемония от директора на МБАЛ – Шумен д-р Атанас Атанасов.  Лекарят на годината д-р Семков не успя да си получи наградата лично, защото в същия момент беше в операционната.

Д-р Милена Ковачева

На второ място са д-р Милена Ковачева от Детско отделение и акушерката Луиза Йорданова.  Трети в класацията на пациентите са д-р Снежана Начева от Очно отделение и медицинската сестра Бехтие Ахмедова от второ вътрешно отделение.

Медицинската сестра на годината Виктория Христова /вдясно/ и акушерката Луиза Григорова.

Много приятно съм изненадана от доверието на пациентите, защото всеки от колегите си върши работата както трябва и всеки може да получи тази награда, каза след награждаването д-р Ковачева и допълни: „Мога само да благодаря на пациентите и дай Боже, да можем да продължим да помагаме, защото болният човек има нужда и от разбиране, и от помощ“. Д-р Ковачева призна, че понякога се е случвало да съжалява за избора си на професия, защото да си лекар в България е изключително тежко и често пъти неблагодарно занимание. Но в крайна сметка радостните пациенти и положителният резултат ме мотивират да продължавам, обясни д-р Ковачева.

Коментари

коментар

3 КОМЕНТАРИ

  1. Браво, д-р Семков! Голям човек и голям лекар! Младите да следват професионалния ти пример.

  2. Браво, д-р Семков! Голям човек и голям лекар! Младите да следват професионалния ти пример…

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име