Шуменската структура на „Да, България“ настоява за спешна рехабилитация на
пешеходните пътеки в града заради зачестилите инциденти с пострадали пешеходци.  Местната организация на партията прие становище, с което приканва да се предприемат незабавни мерки по възстановяване на пешеходните пътеки в града в името на сигурността, живота и здравето на пешеходците.

Пешеходните пътеки в града са в изключително лошо състояние – с изтрита маркировка, неосветени и недобре обозначени, подчертават от партията и посочват, че това прави улиците опасни за пресичащите пешеходци, особено за деца и възрастни хора.  Проблемът е много остър около училища, детски градини и други обществени сгради, а множеството инциденти с блъснати пешеходци от последните месеци го доказват, се казва в становището.

За качеството и безопасността на пешеходните пътеки отговорност носи общината, напомнят от „Да, България“ и настояват за незабавно пребоядисване и обозначаване с надлежната вертикална маркировка на пешеходните пътеки, а също така да се изградят „повдигнати“ и осветени пешеходни пътеки на местата с най-интензивно пешеходно движение, като площад Кристал.

Тези мерки са пряко свързани с живота и здравето на пешеходците, без да изискват значителен финансов ресурс, посочват от партията.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име