На 26 септември драматичният театър „Васил Друмев“ в Шумен ще открие официално 163-тия си творчески сезон.  Празничната програма ще започне с пъстро дефиле в 18 ч. от площад „Кристал“. Предвождани от духова музика и от директора Димитър Димитров, всички работещи в театъра ще се превъплътят в персонажи от различни пиеси, съобщиха от трупата.

По традиция в 18.30 ч. тържествено ще бъде запален театралният огън и ще се издигне хоругвата на театъра.

В 19 ч. е премиерата на авторския спектакъл на Димитър Димитров „Ще ти разкажа за Америка“.  Пиесата се поставя за първи път на сцена и е написана специално за актьорите Красимир Ранков и Мария Статулова.  В мрачната, абсурдна като живота комедия се разказва за онова, с което може да се сблъска човек, завърнал се от Америка след повече от петнадесет години, анонсират от театъра и допълват, че „Ще ти разкажа за Америка“ не е развлекателна комедия, а сатира, разкриваща „тарикатската“ изобретателност на семейство Чурукови.

В спектакъла участват още Валентин Василев, Микаела Берчева /дебют/, Марина Мозжухина и Веселин Борисов /гост/.  Билетите са на цени от 10, 12 и 15 лв.

Коментари

коментар

Loading...

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име