ПМГ "Н. Попович" е най-добре представилото се училище от Шуменска област на матурата по БЕЛ и заема 86-то място в страната

Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен е безспорен лидер на националното външно оценяване на седмокласниците в региона. Възпитаниците на гимназията имат най-високите средни резултати и на двата изпитни предмета – Български език и литература и Математика.  Резултатите за всички училища бяха обявени на сайта на регионалния просветен инспекторат.

Както вече ви съобщихме, Шуменска област е с най-лоши средни резултати в страната и по двата изпита. https://radian.bg/2019/07/03/shumen-na-danoto-i-pri-otsenkite-na-sedmoklasnitsite-pri-tova-i-po-dvata-predmeta/

Средният резултат от изпита по математика в страната е 33.62 точки, което се равнява на около 3.60 по шестобалната система.

По български език и литература средната оценка е 53.06 точки, или оценка от 4.30.

В Шуменска област средният резултат от изпита по математика е 24.67 точки, значително по-лош от този за страната.

Средният резултат на изпита по БЕЛ е 44.63 точки, също с близо 10 точки по-лош от този за страната.

Слабите оценки по БЕЛ в Шуменско са 16 %, а по математика – цели 35 %.

Само двама ученици имат близък до максималния резултат от двата изпита.

Как се представят училищата

Седмокласниците от математическата гимназия в Шумен са с най-добри резултати и по БЕЛ, и по математика.  По БЕЛ техният среден брой точки е 80.50. Петима от учениците имат близки до максималните резултати. На второ място е СУ“Сава Доброплодни“ с 68.46 точки. На трето място е средното училище „Георги Ст. Раковски“ в Каолиново.  Ето и резултатите на всички училища:

По математика резултатът на седмокласниците ПМГ „Н. Попович“ е 65.08 точки. Петима от учениците постигат близки до максималните резултати.  На второ място по математика изненадващо се класира средното училище в Каолиново с близо 42 точки, трето е основното училище в с. Живково с 38 точки.

 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име