Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на вчерашното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Това съобщи сайтът За истината, позовавайки се на информация от КПКОНПИ.

От компетентните съдилища се иска отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица на обща стойност близо 2,8 милиона лева, включително 27 недвижими имота и 4 автомобила.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на посочените лица като обвиняеми за следните престъпления – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

В информацията от КПКОНПИ не се посочват имената на хората, за отнемането на чието имущество настоява комисията.

Това е първата информация, която излиза от комисията след като ръководството й пое бившият главен прокурор Сотир Цацаров, допълва изданието.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име