Бюджетът на община Шумен за 2020 г., новите цени за паркиране в града, избор на комисия за контрол на ВеК-дружеството, конкурс за нов управител на Онкологичния център, както и решенията на общите събрания на населението в селата Мадара и Мараш са сред най-важните точки на предстоящата сесия на местния парламент, която е насрочена за 30 януари от 9 ч.

Днес консултативният съвет, включващ представители на различните политически групи, прие дневен ред от общо 29 точки за сесията. В първоначалния вариант, предложен от председателя на общинския съвет Красимир Минчев, липсваше общото събрание на населението в с. Мадара. Общинският съветник Даниела Русева обаче постави въпроса защо точката отсъства от дневния ред и припомни, че тя беше внесена на предишното заседание и само един глас не достигна, за да бъде обсъдена още през декември. По правилник точката влиза автоматично за следващата сесия, посочи Русева. Съветниците ще разглеждат и предложенията от още едно общо събрание – това на с. Мараш, проведено през почивните дни.

В дневния ред са включени и седем питания от общинските съветници Иван Йонков и Добромир Драев.  Йонков поставя въпроси относно план-сметката за чистотата през 2020 г., както и за учреденото право на строеж върху терена на Тежкия полк.  Драев иска отговори за извършената финансова ревизия на Онкологичния център и за сключените от общината договори за събиране и извозване на отпадъци.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Въпрос на който искам отговор защо е занемарена В и К мрежата в село Мадара което стопанисва един от най големите световни исторически паметници включен в ЮНЕСКО? С тази наша немарливост отново показваме отношението си към своята история!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име