Най-малката община в Шуменска област – Хитрино, с население малко над 6000 души, дарява 40 000 лв. на многопрофилната болница в Шумен за медицинска апаратура. Решението беше взето с пълно единодушно на проведеното днес заседание на общинския съвет в Хитрино, на което присъстваха 16 от общо 17 съветници.  Със средствата ще бъде купен апарат за респираторно дишане, крайно необходим на МБАЛ – Шумен в условията на пандемията от коронавирус.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил обяви, че ще дари още 3000 лв. лични средства за областната болница.

От началото на извънредното положение, МБАЛ – Шумен получи техника и апаратурата (ЕКГ апарат и респиратор) на стойност малко над 75 000 лв., които бяха купени от дарителския фонд на кампанията „Помогни сега“, финансирана от частния бизнес и граждани.  Самата община Шумен не е дарявала средства от местния бюджет за лечебното заведение във връзка с извънредното положение. До този момент не са постъпвали пари и от другите общини в региона, чиито жители се лекуват в областната болница.

В тази връзка медици коментират, че щом малка община като Хитрино може да отдели от бюджета си 40 000 лв. за болницата, това е по силите и на останалите общини.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име