С представления онлайн ДКТ „Васил Друмев“ ще отбележи Световният ден на театъра 27 март. Първият спектакъл ще бъде за децата. На страницата на театъра във Фейсбук, в 11 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката „Рошльо и комините“ от Кина Къдрева, режисьор Таня Евтимова.

В празничния ден е предвидено и онлайн представление за възрастни. В традиционния за драматичните спектакли час – 19 ч., отново на страницата в социалната мрежа ще бъде публикуван линк, чрез който зрителите ще могат да гледат хитовото заглавие „Нирвана“ от Константин Илиев, режисьор Максима Боева.

Постановката е отличена с: Награда за цялостен спектакъл, Награда за женска роля,  Награда за мъжка роля от Друмевите театрални празници Шумен – 2018, Награда за режисура, Награда за сценография, Наградата за мъжка роля, Наградата за женска роля  от XXVIII национален фестивал на малките театрални форми. Притежава номинации за „Икар” 2019 в категория „Дебют” на Максима Боева и Ирина Митева и в категория „Сценография” на Борис Далчев. Максима Боева е носител на Творческата награда за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ Русе 2018

Линковете към двата спектакъла ще бъдат активни в продължение на 12 часа. Броят на гледанията е неограничен.

На 27 март през целия ден на страницата си във Фейсбук театърът ще публикува любопитна информация, свързана с театралните събития през последната година.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име