Областният кризисен щаб за борба с коронавируса заседава днес

От 0,00 часа на 27 май отпада наложената 14-дневна карантина на село Ясеновец, като ще се премахнат организираните на всички входове и изходи на селото контролно-пропускателни пунктове, които проверяват целта на пътуването и пропускат само хора с уважителни причини. Това реши на свое заседание днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград.

Общата оценка на членовете на щаба е, че бързо и адекватно приложената противоепидемичната мярка е изиграла своята роля и огнището на заразата е потушено на този етап, като е спряна разпространението на COVID-19 в област Разград и в съседните области, като вече десети ден няма регистриран нито един нов случай на зараза в селото.

С цел ограничаване разпространението на коронавируса, както и недопускане пренасянето му в други населени места на областта се въвежда засилено полицейско присъствие на мобилни патрули в района на домовете на заразените с коронавирус жители на селото.

Към момента общият брой регистрирани случаи на коронавирус в областта остава 16. От изследваните до 10 ч. днес няма нови положителни проби. Продължават изследванията на целевите групи, определени от РЗИ- Разград.

От 1 юни се възобновява работата на детските ясли и детските градини в община Разград. В момента тече интензивна подтотовка по прилагане на противоепидемични мерки като дезинфекциране на вътрешни помещения, детски площадки и зелени площи, тестване на персонала, попадащ в групата на възрастните хора и хората с хронични заболявания с PCR тестове, осигуряване на дезинфектанти и шлемове за персонала, организиране на филтри при посрещане и изпращане на децата.

Началникът на РУО – Разград Ангел Петков съобщи, че е създадена организация за провеждане на държавните зрелостни изпити при спазване на противоепидемични мерки.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име