Гостите прерязаха лентичка с цветовете на националното знаме, след което кметът лисна менче с вода и рози за здраве и късмет. Снимка Община Кубрат

Кметът на Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов и директорът на Дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов посетиха Детска градина (ДГ) „Здравец“ в Кубрат. Това съобщават от пресслужбата на местната администрация в Кубрат. Официалната визита на общинското ръководство бе по повод предстоящото подновяване на работния процес в детските градини в общината и обновяването на материално-техническата база в ДГ „Здравец“ в Кубрат.

По време на срещата гостите прерязаха лентичка с цветовете на националното знаме, след което кметът лисна менче с вода и рози за здраве и късмет. Гостите бяха посрещнати с китки здравец, с вкусна пита, шарена сол и аплодисменти. Градоначалникът се запозна подробно с условията и начина на работа в градината, след което разгледа обновленията на материалната база, чието финансиране е изцяло поето от Община Кубрат. Общината е закупила 20 чисто нови детски легла с матрачета, извършила е и цялостен ремонт на тераса с окачен таван. Осигурени са материали за освежаване на материалната база в градината, като вече е освежена и ремонтирана занималнята на първа група „Слънчице“.

След възстановяване приема на деца и във връзка с новите мерки са окосени и третирани с препарат тревните площи в двора на градината. Предстои да бъде изграден навес за занималните на втория етаж, който ще поддържа нормална температура в помещенията през летните месеци и ще предотврати течове по фасадата на сградата.

Към този момент в градината се обслужват и възпитават 82 деца и тя е изцяло подготвена за посещение с изцяло изпълнени мерки и изисквания по отношение на разпространението на коронавирнусната инфекция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име