5 май 2020 г. Така изглеждат казаните в с. Мадара през последните месеци. "Нека цяла България да види за каква услуга администрацията на Общината плаща по 210 лв/тон!", написа кметът на селото, който пусна снимки в социалните мрежи

Неочакван бонус за жителите на Мадара заради посещението на президента – боклуците от шуменското село бяха почистени предсрочно, похвалиха се местните хора. Тази сутрин камионите на фирмата по чистота са изхвърлили всички казани в селото, потвърди и кметът Неделчо Неделчев. Редовното сметопочистване по принцип не би трябвало да е изненада, но за Мадара си е цяло чудо, защото тук битовите отпадъци се събират само два пъти в месеца.

Графикът за този месец вече е изпълнен – първото извозване на сметта беше на 4-5 юни, второто на 18-19 юни, така че сега имаме трето почистване за месеца, което досега не се е случвало през последните години, обяснява Неделчев. Вчера на общинската сесия в Шумен той и кметът на друго голямо село – Стефан Живков от Царев брод, отново поставиха въпроса за огромния проблем със сметопочистването в шуменските села. През лятото жителите на населените места потъват в боклуци и смрад, тъй като казаните преливат от отпадъци, а графикът за почистване явно е недостатъчен за големите села. Кметовете отново поискаха през лятото боклуците да се извозват всяка седмица, но общинският градоначалник Любомир Христов обяви, че не може да променя сключения договор за сметоизвозване.

Явно трябва по-често да каним президента на гости, за да ни изхвърлят отпадъците, коментират жителите на Мадара. А това не е всичко – тази сутрин край селото са забелязани и почистващи машини, които косят крайпътните храсти и треви. Сега остава да докарат и една миячна машина, за да измият поне главната улица, и ще са изпълнили почти всичките ни искания за чистотата, смеят се хората от Мадара.  

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име