Снимка HB Studio

Шуменци се включват в националните протести с искане за оставката на правителството и главния прокурор, които започнаха преди пет дни в София. Гражданското недоволство срещу корупцията и мафиотизирането на властта изведе хиляди хора на улицата под мотото „Да защитим демокрацията“. Протестиращите настояват за предсрочни избори, промени в Конституцията за гарантиране на правовия ред и премахване на задкулисната паралелна власт, а антиправителствените шествия в столицата продължават всяка вечер.   

От днес в тях се включват и шуменци. Има поне пет различни групи, които се готвят за протести и в момента координират проявите си.

Тази вечер от 19 ч. на площад „Кристал“ ще бъде първият протест, организиран в социалните мрежи от група във Фейсбук, наречена „Шуменски юмрук срещу един тулуп“.

Утре от 17.30 ч. пред областната администрация на площад „Кристал“ ще се проведе втори протест, за който е подадено и официално заявление до община Шумен. Протестът е граждански и не трябва да бъде оцветяван партийно, защото гневът срещу корупцията и мафията обединява всички, независимо от политическите им пристрастия, каза общинският съветник Добромир Драев, който е един от организаторите на проявата.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име