Детска градина „1 юни“ в с. Юпер – база с. Сеслав, днес отвори врати изцяло обновена, съобщават от общинската информационна служба в Кубрат. Новата материална база беше разгледана от кмета на Кубрат Алкин Неби, председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кмета Мирослав Йорданов, кмета на Сеслав Сунай Исмаилов и директора на градината Душка Петрова.

Чрез няколко проекта базата е претърпяла положителна промяна, като значително финансиране за обновяването на градината в селото е осигурено и по Програмата за развитие на селските райони, по проект на Местната инициативна група „МИГ Завет – Кубрат“. Бенефициент е Община Кубрат.

Кметът Неби посочи, че усилията на общинската администрация в Кубрат са насочени изцяло за реализирането на проекти, от които жителите на общината могат да се възползват. Това е поредната градина в Кубратско, в която се реализират значителни проекти. Със средствата във филиала вече е закупено обзавеждане за спалните помещения. Закупени са 38 чисто нови детски легла, дидактически шкафове, масички и гардероби.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име