На 8 октомври от 17 ч. в шуменската регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ ще се проведе среща с писателя и журналист Любомир Котев, възпитаник на Шуменския университет.  

Будител и народопсихолог – така Георги Цанков определя Котев след излизането на двутомника му „Записки върху записките“ и „Романът на Захарий“. „През годините винаги съм четял с възхищение и със съпричастие прозренията на Котев в неговата поредица „Народопсихологии“, наблюденията му за Вазовите „Чичовци“, „Оптимистичната теория на бай Ганьо“, както и неповторимата му проза, събрана в „Питомни разкази“ и в „Селцето“. Като народопсихолог и като откривател не само на литературни, но и на екзистенциални драматични истини, мога да го сравня само с Иван Хаджийски и със Светлозар Игов. Паметникът, който издига в дилогията си за Захарий Стоянов обаче е ненадминат“, пише Цанков по повод последните творби на Любомир Котев.

Срещата с писателя в Шумен е организирана от Факултета по хуманитарни науки в ШУ „Епископ Константин Преславски”, Славянското дружество „Васил Друмев” – Шумен и Регионалната библиотека по повод 70-годишнината на Любомир Котев

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име