Да си припомним скъпите спомени от дядовата къща, красивата есен в селските дворове, прохладните сутрини с пушека от комини и аромата на печена тиква – към това прекрасно изживяване ни връща фондация Ботаника Лайф, която подготвя Празник на тиквата в базата си в търговищкото село Надарево.

Фондацията е създадена преди пет години от Апостол Апостолов, чиято мисия е да популяризира устойчивото земеделие и да насърчава предприемачеството сред младите хора в областта на екологичната продукция. За целта Апостолов е превърнал къщата на дядо си в с. Надарево и наследствените си земи в учебна база. Там младежи и фермери от цялата страна се запознават с правилата на устойчивото земеделие и градинарство, както и със законите на постоянното земеделие (пермакултурата), което не унищожава природата. В опитното поле на фондацията се отглеждат различни зеленчуци, плодове и билки, а в базата истински шеф-готвач приготвя вкусни вегетариански и веган ястия с продукти от собствените градини.

На 24 октомври в базата на фондацията в село Надарево ще се проведе Празник на тиквата, а организаторите обещават това да е незабравимо преживяване за цялото семейство. „Искаме да преоткрием есенните празници на село заедно с децата си“, казва Апостол Апостолов. Посетителите ще могат да се разходят до градините и сами да си наберат тикви, ще дегустират тиквени изкушения и топъл ароматен чай, ще се научат как да изпекат най-вкусната тиква в учебните кухни на фондацията. А за децата са предвидени арт занимания и състезателни игри в големия селски двор.

Заради противоепидемичните мерки, желаещите да се включат в празника трябва да се запишат предварително, а тук можете да намерите контактите https://www.botanicalife.org/contact.   Базата в с. Надарево разполага с хотелска част (три звезди) и предлага съвременен комфорт: WiFi, самостоятелна баня към всяка стая, ресторантска част, в която се предлагат здравословни ястия и специалитетите на шеф-готвача, приготвени от сезонни продукти от собствените градини. За децата до 6 години посещението е безплатно.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име