Най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, наложи Окръжният съд на Шумен на 21-годишния Георги Д. Йорданов, който е обвинен в убийството на своите баба и дядо. Тежкото престъпление беше извършено на 22 ноември във вилата на възрастните шуменци в местността „Под манастира“ край Шумен. Повече за престъплението тук

Съдът прие, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение Йорданов да е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, съобщиха от пресслужбата на ШОС.

Доводите, с които съдът мотивира своето определение, е високата степен на обществена опасност на деянието по чл.115 от НК. Макар и да сподели доводите на защитата за ниската обществена опасност на обвинямия до момента заради липсата на съдебно минало, липсата на криминалистически регистрации, постоянния му адрес и трудовата му ангажираност, Окръжният съд постанови постоянното задържане на обвиняемия Йорданов с оглед и размера, и тежестта на предвидените от законодателя за това престъпление наказания, както и опасността да се укрие или да извърши друго престъпление.

В случай на обжалване или протест на наложената мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд – Варна за 8.12.2020 г.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име