Очаква се до края на деня да бъде издадена заповед за спиране на плановия прием в болниците в областите в червените зони, сред които е и Шумен. Това съобщи днес директорът на Александровска болница проф. Борис Богов, цитиран от Дневник.

Мярката ще засегне лечебните заведения в 22 от общо 28 области, като целта е да се освободят легла за пациенти с коронавирус.

В Шумен болните са 344 на 100 000 население и регионът е в червената зона, където ще бъде въведено ограничението на планов прием в болниците.

В съседните региони Търговище и Разград мярката няма да се въвежда, тъй като Търговище е единствената жълта област с 26 болни на 100 000 население, а Разград е с 67 заразени на 100 000 души. Извън червената зона са още Русе, Кърджали, Видин и Монтана

187 пациенти има в ковид секторите на МБАЛ – Шумен към 9,30 ч. тази сутрин, съобщи д-р Йорданка Маринова, началник на направление Медицинска дейност.  169 от болните са с доказани положителни проби, за 18 се чакат резултати

В ОАИЛ има 6 пациенти, само двама от тях са интубирани

Вчера в шуменската болница са приети 23 пациенти с коронавирус, също толкова са изписани. Осем пациенти с Ковид са пратени за лечение в Търговище и Исперих поради липса на свободни легла в МБАЛ – Шумен и в двете отделения в Нови пазар, които също са пълни.

Вчера в шуменската болница са починали двама мъже на 69 и 78 години.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име