През 2020 г. новородените деца на територията на област Шумен са наречени с 541 различни лични имена (628 през 2019 г.), съобщават от регионалната статистика. За момчетата са избрани 272 имена, а за новородените момичета – 269 имена, като разнообразието е по-малко от предходната година. С две лични имена са записани четири новородени.

Най-популярните имена за момчета са Александър, Мартин, Никола и Симеон. Сред най-предпочитаните мъжки имена в региона са още Даниел, Владимир, Мартин и Иван.

При новородените момичета през изминалата година най-предпочитаните имена са Александра и Никол. Следват Рая, Ани, Анастасия, Виктория, Даяна и Михаела.

В най-разпространено мъжко име за новородени е Александър, следвано от Георги и Мартин. При момичетата най-предпочитано е името Виктория, следвано от Мария и Никол.

В област Шумен най-често срещаното мюсюлманско име при новородените момчета е Миран, следвано от Мерт, Сали, Умут, Арас, Джесур и Емир, а при момичетата – Елиф, следвано от Мирай, Алия, Аляра, Гизем, Селин, Хазал и Мелис.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име