Около 2000 дка са зелените площи на територията на град Разград, които се косят по 6-7 пъти годишни, съобщи директорът на Общинско предприятие “Паркстрой“ Иван Борисов.

В днешния ден общо 9 работници с 6 моторни и 3 роторни коси извършват косене по шестте пешеходни подхода от центъра към жк „Орел“, градинката до Прокуратурата, кръговото кръстовище, зелените площи на улиците  „Симеон“, „Арда“, „Марица“, включително фитнес площадката на „Марица“, довършват и детската площадка до хотел „Централ“.

През следващата седмица ще се работи приоритетно по косене на тревата по детските площадки. Предстои и назначаване на още двама работници за извършване на тази дейност.

В различните райони на града косенето е в различна фаза, съобразно интензитета на посещаемост. В централната част се довършва третата фаза на косене, но има участъци, където е на втори и на първи откос.

Процесът на косене стартира преди близо месец, но обичайно е най-интензивен през месец май, когато се затопля, има влага и растителността избуява.

Днес бе извършен и ремонт на платната от винил, част от монументалната украса на града по ул. „Дунав“ и по бул. „Априлско въстание“, които се откачиха от силния вятър през предходните дни. Работниците извършиха и периодичен оглед на детски площадки до блок „Млади семейства“ и в жк „Орел“, където бяха подадени сигнали от граждани, предстоят ремонтни дейности на местата, където се установят увреждания.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име