За пореден път ДКТ „Васил Друмев“ ще се включи в Световната инициатива „Нощ на театрите“. Тази година тя се провежда под мотото „От другата страна на театъра“. На 20 ноември /събота/ театърът предлага на публиката два спектакъла.

За най-малките от 11:00 ч. ще бъде представено най-новото заглавие – „Тримата братя и златната ябълка“ по народната приказка, драматизация Мирослав Стоилов, реж. Даниела Христова.

От 19:00 ч. ще бъде излъчен онлайн спектакъла „Алеко. Смях над мрачни страници“ по текстове на Алеко Константинов – режисьори Максима Боева и Любомир Колаксъзов. Ще може да се гледа и в канала на театъра в YouTube и през Facebook страницата му. Линкът ще бъде активен 24 часа.

На  22 ноември от 19:00 ч. в салона на театъра ще бъде представен спектакълът „Дойдох си“ от Йонка Илиева – сценичен вариант, визия и режисура Димитър Димитров.

За първи път от ДКТ„Васил Друмев“ ще предложат представления за детска публика през съботните и неделните дни на месец ноември. Те ще играят всяка събота и неделя от 11:00 ч. в зала „Патиланчо“.

Два от спектаклите на театъра гостуват на столична сцена. На 23.11. от 19:30 ч. в Нов театър НДК ще бъде представен„Осъдени души“ по Димитър Димов – драматизация и режисура Бойко Илиев. На 29.11. ДКТ „Васил Друмев“ гостува в Театър „Сълза и смях“ с комедията „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни – драматургичен вариант – Кольо Карагеоргиев, постановката на Съби Събев.

На шуменска сцена през месеца ще гостуват театър „Мелпомена“ – София,  Драматичните театри от Ямбол и Ловеч и кукленият театър от Търговище.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име