Елхата бе транспортирана в петък от работници от ОП“Паркстрой“ и поставена до фонтана пред Новия театър с помощта на кран.

Светлините на градската коледна елха пред Общинския културен център в Разград ще бъдат тържествено запалени на Никулден. Коледното дърво е смърч, високо е 11 метра и е дарение от жител на Разград.

С коледната украса тази година са ангажирани Общинско предприятие „Паркстрой“ и варненска фирма, която ще украси площадите „Независимост“ и „Момина чешма“. Освен Часовниковата кула ще има и нови елементи от ефектна украса – светещ фонтан, 500 броя флаш светлини по високите дървета по алеята към фонтана с момченцата и 300 светещи тръби „падащ сняг“.

В жк „Орел“ елхите ще са две – до баскетболното игрище и до т.нар. Южен парк, в жк „Абритус“ ще се украси съществуващи дърво, светеща елха ще има и в жк „Бели Лом“ в района на блоковете „Морави“. В различни райони на града ще има и билборди с новогодишно поздравление от Община Разград. Общо лампичките, част от украсата, ще са около 50 000.

Традиционният детски кът ще е в градинката до Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Елементите ще са обновени, къщичките ще са две, ще има и арка със светещи дъги.

Част от коледните светлини ще бъдат включвани поетапно. Последни на 6 декември от 18,00 ч. ще бъдат запалени светлините на Градската коледна елха и на елементите от двата площада – „Независимост“ и „Момина чешма“. В тържеството ще участват мажоретки и коледари от ЦПЛР Център за работа с деца.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име