Сцена от спектакъла. Снимка ДКТ

ДКТ „Васил Друмев“ започва новата година с премиерата „Заешка дупка“, която е на 14 януари от 19 часа. Тя е по пиесата на Дейвид Линдзи-Абер. Режисьор е Максима Боева. Сценографията е дело на Киряна Аврониева. Композитор на музиката е Михаил Шишков – син. На сцената ще видим актьорите Янислава Линкова, Милен Димитров, Радина Алексиева, Цанка Цанева/ Мариана Брaнкованова и Пламен Иванов.

„Заешка дупка“ стана хит на американската модерна драматургия и преди десетина години беше поставена за първи път на софийска сцена. Тя изследва травмата на един родител, който губи най-ценното – своя син Дани в трагична катастрофа. Осем месеца след фаталния инцидент, майката все още не може да се справи с мъката, породена от загубата на единственото си дете. Скръбта я кара да се превърне в осъдителна, груба и егоистична личност, което води до конфликти с близките ѝ. Спектакълът разглежда сложните взаимоотношения в едно семейство, което се опитва да превъзмогне дълбоката скръб и научава какво означава да водиш ползотворен живот, когато всичко наоколо започва да се разпада и да губи смисъл.

„Заешка дупка“ е един човечен, състрадателен (а понякога дори и хумористичен) разказ за това, че има и живот „след“, казва творческият екип на спектакъла.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име