Работна среща в община Шумен по инициатива на ОДМВР. Сн ОДМВР

Работна среща за осигуряване на обществения ред, предотвратяване и своевременно разкриване на престъпления и осигуряване на спокойствието на гражданите в партньорство с местната власт се проведе в община Шумен. Срещата беше инициирана от ръководството на ОДМВР – Шумен, съобщиха от областната дирекция.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Георги Гендов запозна присъстващите с обстановката на територията на община Шумен и е определи като динамична, но и с постигнати добри резултати. От гледна точка на сигурността на жителите и обществения ред община Шумен е спокойно място за живеене, посочи Гендов.

Като акцент беше поставен въпросът за подобряване на пътното движението в града. Обсъдени бяха конкретни действия, свързани с пътната безопасност и продължаване на видеонаблюдението. Набелязани бяха мерки за ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, за освежаване на пътната маркировка и подмяна на улично осветление.

Кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви, че се проучва възможността за създаване на общинска полиция. Обсъден беше въпросът с видеонаблюдението в града и малките населени места. „До края на нашия мандат Шумен ще бъде покрит изцяло, като започваме поетапно поставяне на камери на възлови места, на такива с предпоставки за пътнотранспортни произшествия и на места, на които е възможно нарушаване на обществения ред“, допълни проф. Христов.

От общината изразиха удовлетворение от партньорството със служителите на полицията и благодариха за бързата им реакция при всяка възникнала ситуация, за която е поискано тяхното съдействие. Обсъдени бяха дейностите по превенция, които ще се проведат през летните месеци с най-малките участници в пътното движение в рамките на Лятна академия в Шумен.

Община Шумен заяви подкрепа за осъществяване на различни дейности за ограничаване на телефонните измами. По предложение на заместник-кмета Светослава Хайнова в следваща кампания ще бъдат включени социалните асистенти, които са близо до възрастните и уязвими хора и ще ги запознават с най-новите сценарии, ползвани от телефонните измамници.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Гендов увери участниците в срещата, че служителите на полицията имат воля за бързи действия и подкрепа както на местната власт, така и на хората за гарантиране на спокойствието и добрия обществен ред. В работната среща участваха директорът на полицията ст. комисар Георги Гендов, заместник-директорът на полицията комисар Пламен Тодоров, комисар Румен Симеонов, н-к сектор „Охранителна полиция“, гл. инсп. Илиян Николов, началник на районното управление в града, началникът на сектор „Пътна полиция“ гл. инсп. Веселин Георгиев, кметът на община Шумен проф. Христо Христов, заместниците му Светослава Хайнова, Николай Симеонов и Николай Колев, секретарят на община Шумен Христо Павлов, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, общински съветници от различни групи в местния парламент.

Коментари

коментар

2 КОМЕНТАРИ

  1. Най- накрая кмета от „БСП“ Христо Христов си показа рогата. На вместо да работи за гражданите той подготвя поредния капан за тях. Във град Шумен с ниска или никаква престъпност Той иска да създаде общинска полиция. За какво? Ами за контрол на всички нас. За да и плащаме заплати докато ни слага поредния фиш за неправилно паркиране. За да има кой да контролира бъдещия концлагер наречен УМЕН ГРАД. ЗА това са му нужни и камерите. Всеки шуменец ще живее във стрес да ли е превишил с 5- 10 км знака ограничаващ движението от 30 км. Кмете, кмете на ли щеше да работиш за хората, а не срещу тях!

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име