Сн. Областна управа

Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев проведе работна среща с министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков, който днес е на посещение в Шумен. Коментирани бяха състоянието на образователната система в област Шумен, качеството на обучението и перспективите за развитие с оглед  необходимостта от трансформация на училищната мрежа на средното образование, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. 

Акцент в разговора беше създаването на необходимата организация за преминаването на учениците на едносменен режим на обучение. Областният управител проф. Добромир Добрев изрази позицията си, че максимално бързо в област Шумен във всички учебни заведения трябва да бъдат създадени условия да се учи в една смяна. Проф. Добрев заяви, че очаква това да се случи със съвместните усилия на Министерството на образованието и науката, общините и ръководствата на училищата и разчита на съдействието на министър Цоков да бъдат подпомогнати училищата.      

Относно необходимостта от трансформация на училищната мрежа областният управител заяви, че е необходимо да се активизира съвместната работа между общините, работодателите, родителите и Регионалното управление на образованието, защото намаляват децата във всички общини и промените в училищната мрежа са наложителни.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Поредното убийство на образователната ни система от окопираната ни държавата! Тешко горко на малките ученици, ще бъдат тормозени от големите всеки ден ! ,,Едносменен режим“ е капиталистическата система на управление. Освен него ще подготвят децата ни за новия робовладелски строй при който завършващия студент или ученик ще трябва да работи задължително на своя господар 2 или повече години след своето завършване! Това е западната култура която се насажда унищожавайки нашата. Най – лошото, е че всички ние си затваряме очите и се съгласяваме с унищожението на нашите деца и български род.

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име