Два кулинарни фестивала се борят за вниманието на хората от Шуменска област днес.  В 12 ч. в центъра на село Кюлевча започва традиционният Фестивал на домашната бира, с който местните хора ще закрият бирения сезон и ще се подготвят за следващия празник на домашното вино и суджука. Фестът в Кюлевча привлича стотици гости не само с домашната бира, но и с вкусната скара, а организаторите от народното читалище „Каменен стълб“ са се погрижили и за музикална програма, с която да повишат допълнително настроението на своите гости.

В 15.30 ч. в преславското село Драгоево започва първото издание на кулинарния фестивала „Драгоево пее и танцува”, който има и конкурсен характер и ще отличи най-добрите кулинари и винари. Празникът е посветен на кюфтетата и под мотото „Кюфте от какво ли не…” участниците ще представят своите кулинарни постижения. Оценките ще бъдат дадени лично от Ути Бъчваров.

Фестивалът ще оцени и местните производители на домашни вина, а организаторите от местното читалище и кметството също са подготвили музикална програма за своите гости. Официалното откриване на фестивала е от 15.30 ч.с концерт на ансамблите „Звънче” и „Мадара”.

Коментари

коментар

1 Коментар

  1. Кюфте при кюфте отива. В понеделник ще четем за плюскавето на шефа на Зарята. Двайсет години едно и също… Вицове и лапане

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име