Окръжната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство за тежката трудова злополука на автомагистрала Хемус, при която загинаха двама работници, съобщиха от АП. Производството е образувано по член 123 от Наказателния кодекс.

В събота около 10.30 ч. е подаден сигнал в полицията за инцидент на изграждащия се виадукт, част от автомагистрала Хемус, припомнят от Апелативна прокуратура. По време на изливане на бетон на колона се е срутил кофражът. Двамата работници – на 42 и 55 години, падат от потрошеното скеле от височина повече от 15 метра. Мъжете, които са от село Врани кон и от Върбица, са загинали на място.

Веднага на мястото на тежката трудова злополука е отишъл окръжният прокурор на Търговище, полиция и екип от Инспекцията по труда. Резултатите от проверката на правилата за безопасност на труда, която е извършена от служителите на Инспекцията по труда, ще бъдат приобщени към образуваното досъдебно производство от компетентността на Окръжната прокуратура в Търговище.

Назначена е строително-техническа експертиза, която ще установи причините за срутването на кофража, довел до смъртта на двамата работници.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име