Криминалисти от полицейското управление в Шумен установиха извършителите на противозаконно отнет и блъснат автомобил Сузуки Витара.  По данни на 36-годишния ползвател на колата, кражбата е станала за времето от 20 ч. на 29 април до 7.30 ч. на следващия ден.  

Автомобилът бил паркиран на ул. “Северна“ в Шумен, по-късно е намерен със следи от пътнотранспортно произшествие зад съседен на ул. “Северна“ жилищен блок.

В хода на образуваното досъдебно производство са установени извършителите – две 12-годишни момчета от Шумен, които са разпитани. Работата по документиране на престъплението продължава.

Още една кражба на автомобил е разкрита от полицейски служители от Смядово. На 7 май е приет сигнал от 50-годишен мъж, който съобщил, че противозаконно му бил отнет Фолксваген Голф. Автомобилът бил паркиран на ул. “Петър Берон“ в Смядово на 6 май около 21 ч. На следващия ден го нямало.

По данни на собственика колата не била заключена и контактните ключове били в купето. Проведените издирвателни действия дали резултат- автомобилът бил намерен, а авторът на кражбата е установен – 19-годишен жител на село Градец.  Работата по образуваното бързо производство за извършено престъпление по чл. 346 Б от НК продължава.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име